zondag 6 september 2020

show? bags!

De kinderen hebben dit weekend een verlengd weekend: vrijdag en maandag hebben ze een dagje verlof. Zomaar. Nu ja, niet helemaal zomaar, want normaal gezien was dit weekend The Adelaide Show begonnen. Daar zijn we vorig jaar en het jaar voordien geweest, maar is dit jaar - zoals zoveel grote evenementen - afgelast. Jammer natuurlijk, want er is hier SA helemaal geen covid, maar het is wat het is.

Nu vond ik het de vorige jaren altijd leuk om met ons gezinnetje op uitstap te gaan. Diertjes aaien, wedstrijden volgen, shows kijken, iets lekkers eten, een paar kermisattracties doen en dan op het eind van de dag een showbag kiezen als souvenir. 
Zo'n showbag is een zak vol speeltjes en/of snoep altijd in een bepaald thema. (auto's, dino's, sportteam…)

Nu dacht ik dat het in de eerste plaats een gezinsuitstapje was, maar voor ons jongens blijkt de prioriteit helemaal anders te liggen. Verhalen doen de ronde (op school) dat de Show misschien is afgelast, maar dat de showbags online te koop zijn. "Mamaaaa, je kunt showbags online kopen!" - "Mamaaaaa, X, Y en Z van mijn klas hebben een showbag gekregen he. Op internet gekocht." - "Mamaaaa, heb je al gehoord van de showbags op internet??"
Dus voor onze kinderen is de Show de hele dag meegenomen worden op sleeptouw, saaie dingen doen en dan op het eind van de dag EINDELIJK een showbag krijgen.
Het zou nu niet in mijn hoofd opkomen om GEEN showbags te kopen want dat lijkt te grenzen aan kindermishandeling. Of misschien is het zelfs wel over de grens.

Dus dit weekend zijn we niet naar de Show gegaan, maar heb ik wel de laptop ter hand genomen en de kinderen een showbag laten kiezen online (een zeer moeilijke opgave trouwens - er was te veel keus). Nu zijn ze in blijde verwachting van een pakketje per post en dan maakt de afgelast Show zelf niet uit. :-)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten