woensdag 30 september 2020

groetjes uit Burra

 Na een flinke plonsbui 's avonds werd het over verloop van de nacht weer droog. Tegen de ochtend waren onze handdoeken weer 'gewoon' even nat als we ze de avond voordien opgehangen hadden.

Eerste bestemming van de dag was een supermarktje in 'het centrum' om nog wat vers eten in te slaan (er was welgeteld 1 supermarkt). Tot mijn plezier lag er daar in de buurt een geo cache en die hebben we dan ook nog gezocht en gevonden. Het was zoeken en zoeken en toen de kinderen het opgaven, begon ik me te bemoeien en ik had 'm in vijf minuten (even opscheppen hier).

Daarna reden we door naar Banrock station. Daar hebben ze wetlands waar je in kunt wandelen (en wijnproeven - maar Wouter en ik zijn niet zo'n wijnmensen). Toen we een paar weken terug in the Riverland waren, wilden we hier ook gaan wandelen, maar toen waren we te laat. Nu waren we 's morgens natuurlijk ruim op tijd, alleen stond er plots een bord dat de wandeling 10 dollar per (volwassen) persoon kostte. Hm.
Voor die tien dollar kreeg je dan een eenvoudig papieren plannetje en als je de grote wandeling van 8km wilde doen, ook een satelliettelefoon.
Wij gingen een korte wandeling (4,5km) doen, dus wij moesten het stellen met enkel een plannetje.

Het eerste deel van de wandeling viel me een beetje tegen. Het is daar een unieke vegetatie, de wetlands, omdat de Murray het ene moment kurkdroog staat en het volgende moment overstroomt. Die grote schommelingen bestaan nu echter niet meer door de aanleg van meerdere dammen en sluizen. Nu proberen ze daar de oorspronkelijke wetlands te herstellen en ze zetten het gebied daar soms kunstmatig droog. Het staat er nu vol nieuwe aanplantingen en ze zijn er nog volop weggetjes aan het maken en dat voelt allemaal erg kunstmatig.
Helaas zijn wij ongereptere natuur gewend, haha, zo kritisch.

Meestal stonden er nog bordjes bij ook "kinderen van jaar X uit basisschool Y hebben deze boompjes geplant" of "kinderen van jaar W uit school Z hebben deze struiken gezet". Overal. Ik kreeg al te doen met de kinderen. Ze zuchten waarschijnlijk al bij het woord wetlands. Net zoals wij vroeger steeds opnieuw naar de haven van Antwerpen op excursie gingen!

Het tweede deel van de wandeling was een boardwalk over het water en dit was kort, maar wel heel mooi!

Na onze zo-hard-geen-tien-dollar-waard-wandeling waren we dan terug ter plaatse en besloten we om in het bijhorende restaurant iets te eten. Tenminste tot we de menukaart zagen. Er was helemaal niks dat onze kinderen zouden lusten, behalve de 'extra portie frietjes' en de prijzen waren duidelijk gericht op wijnmensen.
Dan werd het maar een frisdrank/warme choco en nadien gewoon boterhammetjes in onze motorhome.

Na de lunch vertrokken we dan richting Burra en het was duidelijk dat dit meer outback werd. Een eindeloze weg, amper verkeer, struiken zover het oog kon reiken.
Halverwege stopten we nog in Morgan, een toch wel behoorlijke nederzetting. We deden een nodige stop bij een tankstation en aten iets lekkers bij een uitkijkpunt. Een paar honderd meter verder lag een geo cache en die moesten we toch ook hebben!
De kinderen waren aanvankelijk niet bijster enthousiast, totdat ik bij de beschrijving vond "tree climbing required". Toen zaten ze in een mum van tijd alle drie (Jonathan, Benjamin en Wouter) hoog in een boom.
En ik vond de cache vanop de grond *lol*

Dan nog het laatste stuk doodsaai rijden en we arriveerden in Burra. Het is hier een kleine camping, geen zwembad of speeltuin deze keer. Het heeft vandaag niet meer geregend, maar het is wel ijskoud.
We zijn nog niet helemaal zeker wat we morgen gaan doen, alleszins een eindje rijden want we gaan naar de Flinders Ranges. Internet zou wel eens beperkt kunnen zijn, we zullen zien.

(Vanavond is het ook te miserabel voor foto's)




1 opmerking:

  1. Dat was weer een leuk tripje!! Bram wil natuurlijk nog wel foto's zien, maar al een geluk stonden we nog wat verslagjes achter en waren er nog wel wat foto's. Hier alles prima in orde. geniet daar nog van jullie tripje

    BeantwoordenVerwijderen