donderdag 16 april 2020

van molen naar strand

Vandaag was een rustig vakantiedagje.
Allereerst 's morgens naar de winkel voor boodschappen (toiletpapier dat hier in de rekken lag! met stapels! met hopen! ongezien!) en de rest van de voormiddag bleven we gewoon in ons huisje rondhangen. Het nieuwe speelgoed uitproberen en ook heel erg veel verstoppertje spelen, wat natuurlijk leuk is om te doen in een groot en onbekend huis.

Na het middageten gingen we dan even op wandel. Hier twee straten verder is een uitkijkpunt met een oude molen. Het oudste rechtopstaande gebouw van Port Lincoln, gebouwd in 1846. Naar Aussie normen is dat stokoud. Het is nooit volledig afgewerkt of in gebruik genomen, reden onbekend.
Het ding staat op een grasveldje dat wat hoger gelegen is dus hebben ze er een trap omheen gebouwd en is het nu een uitkijkpunt.



We dachten dat het wel afgesloten zou zijn, maar nee, we konden er vrij op. Joachim vond het wel eng met de wind en Jonathan vond de hoogte eng, maar Benjamin hing enthousiast over de railing (vond ik eng).

Daarna was het afdalen naar de kust om het strand hier eens te ontdekken.
Het strand bleek heel erg klein. Een bescheiden strook zand met langs de ene kant een dijk en langs de andere kant water met haaien en razorfish (soort schelpvis waar je beter niet blootvoets op gaat staan). Desondanks vonden de jongens het allemaal prima en ze amuseerden zich uitstekend met takken en stenen in de zee te gooien.(*)



Er was ook een jetty en dus liepen we daar ook eens over.
Hier hadden ze een stuk zee afgeschermd als gebied om te zwemmen en een paar ijsberen zaten er effectief in (het is hier maar een goeie 20 graden, brrrrr!).
Er werd enthousiast gevist door vogels en mensen en inderdaad zat het water er vol kleine visjes.
Natuurlijk bleken de mooiste vissen onder de jetty te zwemmen en niet ernaast.




Daarna scoorden we nog een ijsje en wandelden we terug naar ons huisje.
Prima vakantiedagje!!



(*) Er vielen geen slachtoffers bij de haaien of razorfish.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten