woensdag 22 april 2020

het onzichtbare scheepswrak

Vandaag alweer onze laatste dag in Port Lincoln!

Het was een stralend zonnige dag en we hadden het plan opgevat om nog eens te wandelen vlakbij Lincoln National Park. Niet erin, maar aan de rand ervan. Er zou een wandelweg zijn rond een meer en vlakbij zou ook de oceaan zijn met een strand EN een scheepswrak zelfs. Dus we konden ook nog eens de ramptoerist gaan uithangen.

We begonnen met de wandeling langs het meer en daar zaten vliegjes, vliegjes, vliegjes. Echt de ene wolk na de andere… Natuurlijk hadden we onze vliegenhoedjes bij (dat is tegenwoordig standaard), maar niettemin was het niet echt gezellig. En ons plan om dan langs het meer te zitten voor een picknick leek ook niet echt haalbaar.
Al gauw draaiden we dus terug en besloten we dan maar naar het strand te wandelen. We moesten nog even zoeken naar een weggetje en uiteindelijk staken we maar willekeurig de duinen over en was daar een prachtig zandstrand!

Dit was duidelijk de oceaan en niet zomaar water in een baai want de golven waren best hoog. Zo hoog dat we ons op een bepaald moment lieten verrassen en al onze spullen plots kletsnat waren…
Heerlijk zand voor de kinderen en heel af en toe andere mensen, maar verder superrustig.
We aten daar onze boterhammetjes en toen zagen we nog een zeehond in het water spelen! (ja, helaas weeral geen foto) Daarna doken de kinderen vol wild enthousiasme het water in en een paar uur later hadden we moeite om hen er weer uit te krijgen.

We hebben wel geen scheepswrak gezien!
We hebben nog de moeite gedaan om een paar honderd meter verder te rijden met de auto omdat daar een officieel uitkijkpunt was, maar ook daar geen wrak te zien. Wel een bordje met uitleg over het schip en het wrak, maar behalve dat bordje was niks te zien, wat een tegenvaller is voor elke doorwinterde ramptoerist.



Morgen nog wat opruimen en dan rijden we daarna terug de hele rit richting Adelaide. Dan nog een paar daagjes thuisvakantie voor term 2 begint op maandag.
Ik zal van het weekend nog wel eens de betere - fatsoenlijke - foto's online gooien. Het was een beetje raar met zoveel dingen gesloten, maar toch was het een fijne en toffe vakantie! :-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten