zaterdag 21 maart 2020

Harmony Day

Vandaag (zaterdag 21 maart) vieren de Aussies Harmony Day (de leuze is: Happy Harmony Day! - Everyone Belongs)
Dat is nu toch echt een typische Aussie feestdag want ze vieren hierbij hun multiculturele samenleving. De Aussie bevolking is een potpourri van mensen van allerlei verschillende herkomsten en die diversiteit vieren ze vandaag. Bijzonder.
Zeker als halve immigranten vinden we dit een speciale dag.

Toen Wouter op rondleiding ging op school omdat Joachim net was ingeschreven, werd door de directie vol trots gezegd "We zijn dan misschien maar een kleine gemeenschapsschool, we hebben hier 57 verschillende nationaliteiten!"
Daar zijn ze dus trots op!
Om een of andere reden zie ik dat in een Vlaamse school niet zo gauw gezegd zijn. Ik kan me vergissen, maar ik zie het vaker geformuleerd als "we hebben hier veel verschillende nationaliteiten, maar geen zorgen, het is een kwaliteitsvolle school hoor"
Hier vinden ze dat juist een meerwaarde.

Op school hebben ze het op vrijdag gevierd en dan mochten de kinderen gekleed komen in 'hun culturele traditionele klederdracht' of iets oranje (de Harmony kleur) of natuurlijk hun gewone schooluniform. {die kindjes kregen dan op school een oranje sticker of oranje lintje voor hun t-shirt}
We hebben hier weinig oranje dingen in de kleerkast. Voor Joachim had ik een gele short (close enough?) en een t-shirt met blokjes in allerlei kleuren. Benjamin en Jonathan hadden elk een voetbaltenue met in het groot BELGIUM erop en het was allemaal zwart-geel-rood. Is dat de Belgische traditionele klederdracht? Op sommige momenten wel, allicht.

Normaal was er in de ochtend een schoolbijeenkomst waarbij ouders waren uitgenodigd, maar deze was afgelast. Wat wel doorging, was het tekenen met krijt op de speelplaats en een bijzondere cupcake als tussendoortje.


Happy Harmony Day!
Everyone Belongs




Geen opmerkingen:

Een reactie posten