donderdag 5 december 2019

afgestudeerd!

Yup het is hier druk… einde van het schooljaar, kerstmis nadert… op een of andere manier staan de weekends hier vol. Ik heb al vijf kerstparades achter de rug en nu beginnen de carols! Voorlopig dus nog geen tijd voor wandelingen in de nationale parken hier.

Gisteren had Joachim zijn graduation ceremony!
Zijn jaar in kindie zit er (bijna) op en dat was dan wel een diploma waard. Er was een korte ceremonie voor familieleden bij het afhalen op woensdag. Een woordje om te zeggen dat alle kinderen gemist gingen worden en nadien werd elk kindje afgeroepen om naar voor te komen, diploma te ontvangen en een hand te geven aan de juf.
Het was chaotisch en erg rumoerig. Het ging gelukkig wel snel vooruit en het was gelukkig ook alfabetisch - op voornaam! Woehoe! :-)

Joachim was wel superverlegen en ik was aan het filmen met mijn telefoon, maar veel staat er niet op het filmpje, behalve een jongetje dat weigert naar voor te komen. Lol! De juf is dan zelf maar recht gaan staan en zo heeft hij zijn certificaat dan toch gekregen.

Echt trots was hij er niet op - ik moest hem achteraf echt overtuigen om een foto te nemen.

Eerder deze week kregen we een rapport met hele lappen tekst over Joachim. Gisteren heeft hij nog een kaft mee naar huis gekregen vol foto's van hun activiteiten en tekeningen en uitspraken van hem.
Zoals "they are not pigs!" bij een les over Guinee pigs. Helemaal gelijk.
De kaft is wel een heel leuke souvenir en daar lijkt hij nu zelf wel trots op te zijn.

Volgende week nog 1 dag op kindies en dan is het officieel echt gedaan! Na de zomervakantie start hij op de school van de grote broers.
Joachim is al geen kleuter meer hoewel hij het precies nooit echt geweest is...







Geen opmerkingen:

Een reactie posten