donderdag 7 november 2019

wenmoment

Gisteren was een bijzondere dag voor onze jongste spruit want hij had zijn eerste 'wenmoment' op zijn nieuwe school.
Joachim zit nu in Kindergarten - wat deeltijds is en niet verplicht. Als eind januari het nieuwe schooljaar begint, zal hij starten in Reception - wat voltijds is en verplicht (of in ieder geval een leerplicht). Nadien beginnen dan de 'gewone jaren' te tellen.
De lagere school waar Jonathan en Benjamin gaan, begint vanaf Reception dus Joachim gaat dan veranderen van school en meegaan met de broers. Handig!

Wouter en ik weten niet zeker wat de leerdoelen zijn in Reception, maar leren lezen en tellen lijkt wel zeker op het programma te staan.Voor wie het interesseert, is er deze link. Anderzijds was er ook nog echt speelgoed te vinden in de klas, dus vermoedelijk is de Aussie Reception een mix van laatste kleuterklas en eerste leerjaar.

Joachim heeft nog drie andere wenmomenten voor de boeg waarbij hij telkens een beetje langer in de klas blijft. Gisteren vond hij het in ieder geval leuk en hij had een vriendje gemaakt en alles. Ze kunnen op zijn school taalondersteuning aanbieden mocht het nodig zijn, maar volgens zijn juffen van Kindergarten is Joachim zijn Engels zeker voldoende. Wij horen thuis in ieder geval dat hij in het Engels kan ruziemaken met zijn grote broer, dus de basics zijn er in ieder geval. :-)

Nog vijf weken en het is hier grote vakantie. Dan is Joachim niet meer de kleuter die hij nooit is geweest. lol!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten