donderdag 28 februari 2019

weerpraatje

Vandaag was de laatste dag van de zomer en natuurlijk moesten de statistieken opgemaakt worden en bleek dat het hier Down Under de warmste zomer aller tijden was en dat meerdere records gesneuveld zijn. Hoogste maximum, hoogste minimum, minste regenval… Het is natuurlijk een groot land, maar ook Adelaide mocht deze zomer een persoonlijke recordtemperatuur op zijn naam schrijven van 46,6 graden. Gelukkig zaten we die dag in Nieuw-Zeeland!
Echte herfsttemperaturen komen er voorlopig ook niet aan. Vandaag hadden we 37 graden, morgen en overmorgen gaan we naar de 40, maar daarna wel terug naar de 30.
De hitte is natuurlijk niet zo goed voor de plantjes en alles droogt hier op. De blaadjes worden bruin en vallen van de bomen, dat lijkt al wel op herfst! Gelukkig hebben we een tuinslang om onze fruitboompjes in leven te houden. De riviertjes en plassen hier drogen helemaal op. Sommige waterplassen kun je te voet oversteken. Nog even we wonen in Mawson in plaats van Mawson Lakes. :-)

We zullen zien wat de herfst ons brengt! De winterkledij (voor zover we dat hebben) laten we maar onderaan in de kast.




2 opmerkingen:

  1. Misschien kan je de winterkledij ineens al in de koffers steken dan, want hier vriest het 's nachts nog... Maar verder breken hier ook verschillende dag-warmterecords en valt er onvoldoende water om een eventuele droge zomer zonder problemen door te spartelen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgens mij kan het voor jou nooit warm genoeg zijn Nele. ��

    Grtjes Liana

    BeantwoordenVerwijderen