vrijdag 25 januari 2019

breinbrekers

En dan gisteren eindelijk weer een schitterende sterrenhemel gezien!!!!!
Natuurlijk wat geduld moeten hebben eer het nacht was, maar dan geen wolken, geen maan, geen andere lichtvervuiling... sterren, sterren, sterren!
Ik kan het niet beschrijven. Je moet het zien om het te geloven, zoiets.
Als je dan bij het meer ging staan, was de horizon nog veel lager en dan kreeg je echt het effect dat je in een koepel vol sterren stond. Machtig!!!
Ik kan het iedereen aanraden om op zijn of haar to-dolijst te zetten. Fatsoenlijke sterren kijken.

In de ochtend hebben de jongens dan nog verder gebouwd aan hun strandkamp en nadien zijn we naar Puzzelworld in Wanaka gereden.

Daar hadden ze enerzijds meerdere kamers vol illusies en buiten was er een doolhof om helemaal in te verdwalen. Joachim had niet zoveel aan de illusies (snapte niet wat er bijzonder aan was) maar de andere twee vonden het vaak echt chic en hersenbrekend.
(als ik ooit de foto's kan uploaden, wordt duidelijker wat het allemaal was)
Daarna deden we dan het doolhof waarin je vier torens moest bereiken in de vier uithoeken en daarna de uitgang zoeken. Je kon perfect vals spelen (met nooduitgangen nemen of onder de houten muren kruipen) en ik kon me voorstellen dat sommige mensen hun geduld verloren en er vroegtijdig mee stopten, want dat doolhof viel niet mee. Er waren ook trappen en andere gangen boven de gewone gangen en het was echt een grote chaos. Het team papa-Jonathan gaf het na drie torens gevonden te hebben op, maar het team mama-Benjamin-Joachim had de opdracht volbracht!! Er waren 1.5km aan gangen, volgens de tracker van Wouter hadden we bijna 6km gelopen...!!

We deden nog wat gewone hersenbrekende puzzels in het café met iets lekkers erbij en dan was het alweer tijd om naar onze laatste camping te rijden.
Onderweg hadden we nog een gezellige picknick en maakten we de motorhome deels in orde (LPG bijvullen, toilet leegmaken....) en nu staan we hier op een verschrikkelijk ongezellige camping (maar ze was goedkoop en vlakbij eindbestemming).
Morgen weeral naar huis...


2 opmerkingen:

  1. Klinkt leuk. Zelf de machtige sterrenhemel o.a. in Mali mogen aanschouwen. Blijft schitterend.
    Grtjes Liana

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo'n sterrenhemel heeft toch iets magisch he, jammer dat er op de meeste plaatsen zoveel lichtvervuiling is.

      Verwijderen