zaterdag 26 januari 2019

aan alle mooie liedjes

Zaterdag was het inpakken en wegwezen. We vreesden zoals toestanden in Auckland en omdat we ons vliegtuig niet wilden missen, waren we dus goed op tijd bij het filiaal van Queenstown. De vrees was ongegrond, want de motorhome afgeven ging duidelijk veel vlotter. Ik was er in geslaagd nog een tweede sterretje in de voorruit op te lopen (niet dat ik er veel aan kon doen), maar dankzij onze volledige verzekering was het allemaal geen probleem. Wat was ik al lang blij dat we die hadden!

Met de shuttlebus werden we naar het vliegveld van Queenstown gebracht en zoals verwacht waren we nog te vroeg ook, want de balie was nog niet open (typisch).
Nadat we de koffers gedropt hadden, was het nog een hele tijd wachten en van ons laatste cash geld kochten we wat snoep en een kaartspelletje (car snap) om de tijd mee te doden.

Eerste vlucht was naar Sydney en omdat we dan terug in het land kwamen, moesten we natuurlijk aanschuiven en weer door de douane. We waren vergeten onze schoenen zandvrij te maken en we moesten aangeven dat we in 'wild water' geweest waren, maar uiteindelijk leken ze er bij de grenscontrole ook niet zoveel zin in te hebben en ze vroegen gewoon of onze kleren dan intussen gewassen waren (nee...) of toch tenminste droog waren (ja) en dan was het ook wel goed. No worries.
Die strenge Australian Border Control is allemaal maar een illusie hoor.

Uiteindelijk stonden we dan in Sydney (waar het trouwens plots snikheet was) maar nog wel aan de verkeerde kant van de luchthaven. We waren bij de international terminal en moesten bij de domestic terminal geraken. Bij de heenvlucht had Qantas voor een bus gezorgd en ook Virgin legde bussen in, maar nu vlogen we met Jetstar, een lagekostenmaatschappij, en die hadden dus geen geld voor een bus.
Na even zoeken vonden we een gewone terminalbus die ons naar de juiste terminal bracht en die ook nog gratis was.
Terug inchecken, terug koffers afgeven en na een laat middagmaal zaten we dan op de Jetstar naar Adelaide.

Door het tijdsverschil (2.5uur in totaal) was het plots laat, dus thuiskomen, koffers uitpakken en de bedjes in.

De kinderen hebben nog twee dagen vrij en dan is het back to school.
Ik zal zien wanneer ik wat foto's kan uploaden, het zou kunnen dat ik hier en daar nog iets anders te doen heb, haha, maar de vakantie was 300% de moeite!!!!


2 opmerkingen:

  1. Volgens mij hebben jullie ginds toch wel de tijd van je leven. Fijne verhalen en je krijgt er ook echt goesting van om daar eens op vakantie te gaan.
    hugo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het klinkt inderdaad als een supervakantie. Niet naar Nieuw-Zeeland verhuizen? Dan kun je continue van al dat moois genieten.
    Grtjes Liana

    BeantwoordenVerwijderen