zaterdag 15 december 2018

happy holidays!

De grote vakantie is hier begonnen!

De kinderen hadden de voorbije week elke dag wel spullen bij van school om thuis te bewaren. Zelfs Joachim had een collage gekregen van hemzelf in de dagopvang als afscheid.
Jonathan en Benjamin hadden een officieel diploma, afscheidswerkje en natuurlijk hun rapport, schriften, rekenkaft, nog een vracht foto's. De laatste dag aten ze pizza en keken ze een film. Ze hoefden de allerlaatste dag ook hun uniform niet te dragen en ze hadden nog nooit over dit uniform geklaagd, maar zo eigen kledij vonden ze plots wel heel leuk. Natuurlijk gingen ze dan meteen all the way en moest er ook gel in hun haar. Jonathans kapsel is daar eigenlijk wat te lang voor en het resultaat was dat hij leek op een manga-manneke.

Toevallig hadden we ook afgelopen week brieven gehad van de Vlaamse overheid om te vragen hoe het zat met onze leerplichtige kinderen. Het heeft maar drie maanden geduurd voor ze zich realiseerden dat ze niet meer ingeschreven waren in een Belgische school, niet slecht.

Nu is het dan zes weken zomervakantie met ECHT zomerweer en nog een vracht cadeautjes binnenkort van de kerstman. De laatste twee weken van de vakantie heb ik verlof en zijn we weg, de eerste vier weken zal Wouter dus zelf moeten overleven met onze drie apen.

Het zal wel zijn zoals meestal - de eerste vakantiedag vieren kinderen, de laatste vakantiedag vieren ouders!

1 opmerking: