woensdag 26 december 2018

a merry one

"En wat ga je dan doen met kerstmis? Ga je je familie bezoeken?"
Ik heb een hele hoop patiënten moeten wijsmaken dat 'even op en af' naar België niet echt een optie was en de meesten begrepen het natuurlijk meteen. Heel wat mensen hebben familie wonen op meerdere uren reizen - en een vliegticket in de zomervakantie is pokkeduur. De pakjesdienst van Australia Post draait hier overuren!

Op kerstavond hadden de kinderen hun sok klaargelegd en op kerstdag waren er dan een hele hoop cadeautjes als verrassing.
Ze hadden nog wel gevraagd naar Sinterklaas, maar het was hun zelf al snel duidelijk dat die mens hier gewoon nergens te zien was. Hier zat de kerstman in alle winkels klaar om kinderen op schoot te nemen! Op school hadden ze dan ook geleerd over de kerstman en zijn elfjes en nu ze op kerstdag een berg cadeautjes kregen, sloten ze de heilige man definitief in hun hart.
"Wat een geluk dat we al dat speelgoed niet hebben moeten betalen!" zei Jonathan snugger.
Ja zeg, stel je voor.

Tegen de middag moest het speelgoed aan de kant want wij waren terug uitgenodigd op het kerstfeestje van dr Malik en zijn familie. Mijn Canadese collega was er deze keer niet bij (ze is op vakantie in Queensland), maar mijn Nederlandse collega natuurlijk wel.
We hebben er weer heel goed kunnen eten (vlees van de barbecue, dat kan niet anders) en deze keer hebben ons jongens ook met de andere kinderen kunnen spelen. Om nog maar eens te bedenken dat ze een jaar geleden maar een vijftal woorden kenden en ze nu zo ver zijn dat hun Nederlands aan het verloederen is. Joachim sprak wel gewoon Nederlands trouwens, maar slaagde er toch in om mee te doen.
Het was een geslaagde namiddag.

Het is hier trouwens snikheet, mocht iemand het zich afvragen.
Morgen wordt het 41 graden, dus dat wordt een binnen-blijven-airco-dag. Nadien gaat het weer afkoelen naar de 30 dus hopelijk kunnen we dan weer eens naar het strand.




Zoals de locals dat hier zeggen: Have A Good Chrissy!

1 opmerking:

  1. Fijne feesten. Hier is het 3 graden en een schitterende zonnige winterdag. Heerlijk om te wandelen.
    Grtjes Liana

    BeantwoordenVerwijderen