woensdag 10 oktober 2018

Het grote rif

Vandaag hebben we dan een van DE topattracties van Australia gedaan, namelijk the Great Barrier Reef.

En het is wel te merken dat het een topattractie is want overal zie je reclame en aanbiedingen en speciale reef bussen. Wij hadden speciaal een weekdag gekozen buiten de schoolvakantie, maar het was toch nog druk. Letterlijk busladingen vol toeristen werden gedropt aan de ferry's en vooral heel erg veel Aziaten.

Er zijn duizend en een manieren om het rif te bezoeken. Je kunt het heel uitgebreid doen, overnachten op een van de eilanden of duikenlessen nemen voor een week, of je kunt het snel doen met halve dagexcursie of een helikoptervlucht. Er zijn meerdere eilanden te bezoeken, er zijn meerdere organisaties. Zowat alles is mogelijk.
Wij hadden research gedaan wat haalbaar is en leuk met kinderen en uiteindelijk waren we gekomen op een dagtocht die een eiland combineerde met een ponton dat dan verderop in de oceaan was gelegen.

Ik had andere medicatie gehaald bij de apotheker en ze heeft gewerkt. Niet zeeziek geweest!!! (wel slaperig, maar dat is niet zo erg)
Na vijftig minuten waren we dan op het eiland dat we gingen bezoeken. Een klein stukje regenwoud in de oceaan met de toepasselijke naam Green Island. Er was een hotel en een aantal eetgelegenheden. Je kon er snorkelen, in een boot met glazen vloer varen, parasailen, een helikoptervlucht doen, etc.
We kozen ervoor de kinderen aan het strand te laten spelen. Het was een fijn zandstrand met kristalhelder water. Na een ijsje wilden we dan nog gaan wandelen, maar we hadden al geen tijd meer over en het eiland was ook echt maar een klein eiland.



Terug de boot op en verder doorvaren naar een ponton verder op zee. Jonathan kreeg een paniekaanval toen hij de kust helemaal in de verte zag verdwijnen. :-(
Het ponton zelf vond hij gelukkig niet eng en het bewoog ook duidelijk veel minder. Ook hier was een hoop te doen - veel meer dan er tijd was!

We deden eerst een tochtje met een halve onderzee-er om visjes en rif te kijken.




Daarna schoven we aan bij het buffet en dan gingen Wouter en ik om de beurt snorkelen. De kinderen konden intussen in een onder water observatorium naar het rif kijken en toen ze wel genoeg vissen gezien hadden, waren er nog de spelconsoles. :-D





Het snorkelen was een beetje prullen in het begin, maar uiteindelijk ging het vlot en was het heeeeeeel fijn om te doen! Geweldig dat je zo net boven het rif kunt zwemmen! Koraal in alle vormen en vissen in alle kleuren - schitterend!!!



Zeer begrijpelijk dat het op elke to do lijst van elke toerist hier staat. Dat is terecht.
Het gaat ook op mijn persoonlijke to do lijst blijven staan. Het lijkt me heel fijn hier (of ergens anders) terug te komen als de kinderen wat groter zijn en dan kunnen we misschien met z'n allen snorkelen of zelfs duiken.
In de late namiddag was het dan weer tijd om terug te vertrekken. Alle koppen werden nageteld en na ruim anderhalf uur boot waren we dan terug op vaste bodem.

The Great Barrier Reef - allen daarheen!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten