donderdag 20 september 2018

lentefruit

Woohoo, de lente is hier bezig en het dus is het aardbeienseizoen aangebroken!
De Aussie aardbeien zijn niks in vergelijking met die van Hoogstraten, maar het blijven wel aardbeien. :-)

Wij waren zeer aangenaam verrast toen we de prijs in de winkel zagen. Anderhalve dollar voor een bakje (is minder dan een euro) dus inslaan maar die handel!
Behalve het lenteweer is er echter ook een triestige kant aan de lage aardbeienprijs. Het is ook de website van de VRT geweest en als Australia daar in het nieuws komt, is het meestal met iets dramatisch. Er zijn immers op meerdere plaatsen naalden gevonden in aardbeien. Wie, hoe en waarom is momenteel nog onduidelijk, maar er is alvast een beloning uitgeloofd voor wie de speurders op het juiste pad kan brengen. Intussen wordt gewoon aangeraden alle aardbeien in stukjes te snijden alvorens ze op te eten.
Even was er sprake van een lichte fruithysterie toen ook foto's opdoken van naalden in bananen en appels, maar in werkelijkheid loopt het zo'n vaart niet. De toeloop is eerder te vinden in de supermarkten waar er (echt waar) een rij mensen staat aan te schuiven voor de aardbeienbakjes.

In afwachting van de vangst van de naaldencrimineel blijven we dus gewoon heerlijk genieten van de goedkope aardbeitjes.



Up next: shark attacks. :-D

1 opmerking:

  1. Haha, die andere kant van het verhaal met aanschuiven voor aardbeien werd hier inderdaad niet vermeld! Het klonkt maar ziek, die naalden in aardbeien steken, maar goed dat het toch nog een mooie kant had ook :) Be safe and enjoy the strawberries!

    BeantwoordenVerwijderen