zaterdag 29 september 2018

groetjes uit het tropische noorden

We hebben vakantie!!!

En deze schoolvakantie gaan we nog eens echt weg - dus dit is een blogje vanuit het noorden van Queensland, beter bekend als the Tropical North!

Vanmorgen vroeg uit de veren en dan het vliegtuig op naar Cairns. Deze vakantie pakken we het een keer helemaal anders aan, we hebben een campervan gehuurd en gaan hiermee 13 dagen rondtrekken. Niemand had ooit een campervan van dichtbij gezien, dus dat was natuurlijk heel spannend!
De dagen tevoren had ik me geamuseerd met het maken van een hele reisplanning en met reservaties van alles wat we zeker wilden doen. Ik had ook speciaal voor de kinderen boekjes gemaakt met foto's van de planning - in de hoop geen eindeloos gezeur te moeten doorstaan als 'wanneer gaan we nu naar x' of 'wanneer gaan we nu naar y'.

De maxitaxi bracht ons van de luchthaven naar het verhuurbedrijf.
Daar kregen we eerst een filmpje te zien over de campervan, hoe het allemaal werkt met de stroom/batterijen/lpg/water... We hebben een ding gehuurd compleet met wc en douche, maar het zou natuurlijk handig zijn als we weten hoe alles werkt!
Dan kregen we nog een persoonlijke uitleg aan de campervan zelf en ik moet zeggen: het ding was groter dan het leek op de foto's. Aangenaam verrast dus!

We gooiden onze tassen en koffers erin en vertrokken vol goeie moed.

Vanuit de parking moest ik dan een grote baan opdraaien en lap - ik vond de pinker niet! LOL!
Hebben ze dat ding nu weer terug aan de linkerkant gezet. Waarom zou je het ook makkelijk maken?? :-D

We stopten onderweg aan een shoppingcentrum (effe zoeken naar een geschikte plaats voor een zeven meter lang voertuig) zodat we ook nog onze ijskast konden volladen.

Nu zitten we hier op een camping in Palm Cove.
De campervan die voor ons reed, moest al rechtsomkeer maken en zei tegen ons dat de camping volgeboekt was, dus ik was al blij dat we de moeite gedaan hadden om te reserveren.

We gingen in de namiddag nog langs het strand waar ons mannen nog met veel plezier gespeeld hebben. 's Avonds - toen we op weg waren naar een plekje om te eten - zagen we waarschuwingsborden over krokodillen en giftige kwallen. Oeps, haha!
We vonden in ieder geval een rustig restaurantje. Zicht op zee en live muziek, dat is instant vakantiestemming!!



2 opmerkingen: