zondag 29 juli 2018

Morialta Falls

Gisteren hadden we hier een schitterende winterdag (19 graden en een open hemel) en zijn we gaan wandelen in Morialta Conservation Park. Een national park dat aan onze achtertuin ligt (amper een half uurtje rijden).
We waren er nog niet eerder geweest omdat het wordt aangeraden het park in de winter te bezoeken. Dan zijn er immers watervallen, anders is het er kurkdroog.

Er was allereerst een leuke speeltuin in het groen met ge-improviseerde bruggetjes over het water. We volgden een korte wandeling langs het water naar het echte vertrekpunt van het park. Onderweg hoorden we talloze kikkers en zagen we ook weer een koala! Maar wat kruipen die beesten toch irritant hoog... We hoorden plots een kookaburra lachen en na even rondkijken zagen we er drie naast elkaar samen op een tak zitten!
Jonathan merkte snugger op dat er toch wel veel Australische beestjes in het park zaten...

 

Bij de ingang van het wandelgedeelte waren er dan meerdere wandelingen/hikes/trails om uit te kiezen. We besloten de gemakkelijkste en kortste weg te nemen, wat niet naar de zin was van ons jongens die gelijk de trap wilden nemen die de heuvel op ging.

Ook al was het dan een (te) gemakkelijke wandeling, het was er wel mooi. We volgden het water tussen de heuvels en deden een zijweggetje naar een grot.

 
 
 


Er waren vele bruggetjes over het water, maar meestal was er ook een alternatieve weg met stapstenen.

 


Uiteindelijk bereikten we dan een van de drie watervallen die er te zien zijn.



We keerden om, aten een welverdiend koekje en daarna leefden de jongens zich nog uit in de speeltuin. Een geslaagde namiddag! Ik denk dat we nog wel eens teruggaan en een langere wandeling proberen!
 

 


 

1 opmerking:

  1. Alles nog goed bij jullie? Het is zo stil op het blog.
    Grtjes Liana

    BeantwoordenVerwijderen