zondag 29 april 2018

einde van de vakantie

De vakantie van ons jongens zit erop!

Morgen begint terug de gewone routine. Ik heb zelf wel gewerkt afgelopen week en het was druk ook (veel collega's op vakantie), vanaf morgen gaan Jonathan en Benjamin terug naar school, dinsdag gaat Joachim weer een dagje naar de opvang.
Onze eerstvolgende feestdag is 11 juni, dan vieren we hier de Queen's birthday. Hoe dat precies in de haak zit, weet ik niet, want andere staten vieren deze verjaardag op een andere dag.
Het maakt niet uit, het wordt een lang weekend en dat is het voornaamste.

Gisteren zijn we nog eens naar het Australian Museum in Adelaide stad geweest. Er was daar een tijdelijke tentoonstelling gaande over dino's en dat mochten we natuurlijk niet missen.

Het was een kleine, maar leuke expo. Veel skeletten, een paar bewegende dino's, een paar nepfossielen om aan te raken.
De tentoonstelling ging over de nieuwste bevindingen dat de meeste dino's waarschijnlijk gevederd waren. De afbeeldingen waren best de moeite. Een stel vechtende T-rexen zag eruit als uit de kluiten gewassen baldadige kippen.





Er was ook een pop up winkeltje, maar daar zagen alle dino's er nog vrij klassiek uit.

We aten een dinoburger, wandelden nog even door de rest van het museum en daarna deden we ook nog een toertje in de botanische tuin, want die was toch vlakbij.

Vanavond iedereen op tijd zijn bedje in en morgen dan de start van Term 2!

3 opmerkingen:

  1. Als jullie weer in België zijn is het leuk om het Museum voor natuurwetenschappen in Brussel te bezoeken met de dino fans.Maar bij jullie misschien al bekend. Dat is echt de moeite.
    Grtjes Liana

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar zijn we uiteraard ook al geweest ;). Het was inderdaad de moeite, erg indrukwekkend en voor Joachim zelfs een beetje te imponerend :).

      Verwijderen
  2. Dat kan ik me indenken. Mij verbaasde het dat het echt was. Kan dat nog altijd niet goed bevatten. Succes met de "gewone" week.
    Grtjes Liana

    BeantwoordenVerwijderen