zaterdag 20 januari 2018

shop till you drop

Vandaag zijn we één maand in het land en de tijd vliegt hier gelijk zot.

Gisteren hebben we vlotjes de sleutels opgehaald!
We zijn nadien natuurlijk gaan kijken naar ons nieuwe huisje. De makelaarsdame had gezegd dat alles tiptop schoongemaakt was voor ons, dus de verwachtingen waren hoog. Ik moet zeggen: als wij het ook zo mogen achterlaten, komt dat zeker in orde.
Wouter en ik stonden al vol ergernis te zwaaien met de afstandsbediening van de garagepoort want die gaf dus geen kik. Een half uur verder realiseerden we ons dat de poort natuurlijk niets doet zonder stroom (gas en elektriciteit zijn afgesloten, er is alleen water).

Het huisje ziet er klein uit, maar we hebben wel degelijk vier slaapkamers, twee badkamers, een tuin (niet erg groot) en airco op zes plaatsen (essentieel!!).
De slaapkamers zijn best leuk, want ze hebben elk hun eigen kleurtje. Er is een blauwe, een grijze, een groene en een paarse. Het tapijt, de lamp en de gordijnen zijn telkens mooi assorti.
Ik was wat zenuwachtig voor de verdeling en hoopte dat dit niet zou uitdraaien op ruzies en drama`s. Over de kamer voor Wouter en mij viel niet te onderhandelen, wij kregen de blauwe want die had een eigen badkamer en inloopdressing. Ook voor Joachim geen discussie, die slaapt het best naast ons, de grijze dus. Jonathan had zijn eigen plannen want die wilde per se zo dicht mogelijk bij de wc slapen, dat werd dan de paarse. Nu hield ik even mijn hart vast, maar Benjamin rende enthousiast de groene kamer in en gilde "ik kies deze!!". Oef!!

De jongens zijn bijzonder enthousiast en ze zijn eigenlijk niet blij met het feit dat we over een paar maanden terug zullen verhuizen. Ze willen dit huis "voor altijd".

Vandaag zijn we dan gaan shoppen en hebben we al het geld uitgegeven dat ik verdiend had (en meer... ;-D ).
Volgend weekend willen we erin trekken en we hadden nog wat redelijk noodzakelijke spullen nodig, zoals een ijskast, een wasmachine, matrassen, beddengoed, potten, pannen, stofzuiger, etc. We hadden ons huiswerk goed gemaakt, referenties gevraagd voor goedkope winkels, online prijzen vergeleken en uiteindelijk een planning opgesteld voor de dag.

We hebben het prima gedaan want we bleven flink onder het budget dat we opgesteld hadden!
Nu moeten we morgennamiddag wel thuis zijn want ze komen de grote spullen van de Ikea leveren. Maandag zal Wouter met de jongens ook daar moeten zijn want dan komen ze de elektriciteit aansluiten. De gas zou intussen ook moeten komen. Zaterdag komt de wasmachine en de ijskast. De modem zou per post onderweg zijn.

Ik kan de familie trouwens geruststellen: we hebben een zeer goedkope ijskast en wasmachine gekocht. Vermoedelijk vallen ze na een paar maanden uit mekaar. We hebben ook de extra service van garantie en hersteldienst niet gekozen. ;-)


Prion Circuit 23 in Mawson Lakes
Iedereen welkom om te komen kijken!
(of google streetview als het wat te ver rijden is)


1 opmerking:

  1. Moeten we al een crowdfunding opstarten? ��
    Heerlijk dat de kinderen zo enthousiast zijn. Heel veel geluk in jullie nieuwe thuis.
    Grtjes Liana

    BeantwoordenVerwijderen