donderdag 28 december 2017

warme regen en een groen park

Vandaag hadden we onze eerste Australische regen!
Vanmorgen wat gedruppel, maar in de namiddag en ook 's avonds een echte plensbui. Jonathan was teleurgesteld: "Regent het ook in Australië??"
Benjamin was 's avonds aan het klagen dat hij het koud had en moest een trui aantrekken.
Ja, lap, al die moeite en dan zitten we nog in het verkeerde land.

De Aussies zelf laten het trouwens niet aan hun hart komen, want onze buren hielden gewoon hun barbecue buiten onder de luifel.

Vandaag trokken we terug naar Adelaide city om ons in te schrijven voor Medicare (ziekteverzekering). We hebben reeds een ziekteverzekering, maar met drie kleine apen kan een mens nooit verzekerd genoeg zijn. Daarbij heeft België een soort overeenkomst met Australië waardoor het maar een kwestie is van inschrijven en klaar. Amper vijf pagina's in te vullen, wat een eitje!
Nu ben ik toch weer wat geruster als een van de mannen een gat in zijn hoofd valt. De vraag is niet of dat gebeurt, maar wel wie en wanneer.

Omdat we dan toch in hartje Adelaide waren en het ook niet overdreven warm was, maakten we een wandeling naar de rand van de stad en daar lieten we ons jongens even los in de speeltuin.
Het was een mooi groen park met ook groen vijverwater en veel groene vogeltjes (parkieten volgens Wouter).








Nu is er ook nog "groot nieuws" want vanaf heden hebben we een auto in bruikleen!
De praktijk leent ons een auto uit voor enkele weken en Rachel, de manager, is hem persoonlijk tot ons huisje komen brengen. Ik was doodsbenauwd dat ik haar terug moest rijden, maar ze nam een taxi naar een vriendin. Oef! :-D
Nu zal ik dat ding alsnog moeten verplaatsen, want hij staat nu aan de straat geparkeerd en daar moet hij weg voor morgenvroeg 9u [internet heeft ons geholpen de verkeersborden te ontcijferen]. We hebben hier een privéplaatsje om te parkeren, maar daar zal het ding nog in moeten geraken en vanzelf zal het niet gebeuren, vrees ik. Dat wordt iets voor vannacht. ;-)
Voor wie zich afvraagt met wat voor auto we gaan rijden: het is een witte.
(en ja, hij is verzekerd)

To be continued!

2 opmerkingen:

  1. Oei, leren links rijden. Dat iedereen in Adelaide dan maar binnen blijft. :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waarschijnlijk 4 wielen en een stuur. ��
    Zal wel even wennen zijn, links schakelen.
    Leuke foto's weer
    Liana

    BeantwoordenVerwijderen