zaterdag 24 februari 2024

een huis!

 We hebben vandaag een huis gekocht hier in Oz!!!
Met een openbare veiling nog wel... dat is hier heel populair en helaas heel stresserend.
Zo'n veiling gebeurt buiten op straat en er zijn altijd een hele hoop kijklustigen/ramptoeristen. Om dan een nummer omhoog te houden en een bedrag te roepen, is toch wel uitdagend. Maar Wouter heeft het vandaag gedaan en is geëindigd als de hoogste bieder!!

We zijn al een paar weken naar huizen aan het kijken. Elke zaterdag, elke zondag, vele weekdagen. Het is een vermoeiende bezigheid!!
De huizenmarkt is hier helemaal anders dan in Belgenland. Te weinig huizen voor te veel kandidaten. Prijzen die stijgen en stijgen.
Toen we in Belgenland een huis kochten, kregen we een persoonlijke rondleiding van de makelaar. Daarna deden we een bod onder de vraagprijs en het werd nog aanvaard ook.
Hier in Oz zoek je online naar een huis dat open is voor inspectie. Iedereen komt binnengelopen, makkelijk 30-40 mensen per keer. Je kijkt zelf maar rond, je krijgt geen uitleg, gewoon een folder. Je krijgt dertig minuten tijd. Na twee of drie open inspecties is het verkocht. Vaak een stuk hoger dan de vraagprijs (als er al een vraagprijs is).
Je moet dus snel beslissen en veel geld in je zakken hebben.

Het was met andere woorden een stresserende onderneming!!

En de eerste vijf huizen vonden de jongens nog interessant om te gaan zien, maar na nummer twintig was de lol eraf. Benjamin begon flink te klagen dat alle weekends zo saai waren. :-(

Dit zijn wat folders van woningen die we gezien hebben:




En uiteindelijk werd een huis in Thornton Drive dat van ons!
De ligging is uitstekend, vlakbij twee goede scholen, makkelijk met de bus naar de stad en tegelijk ook in een rustige woonwijk. Een typische Ozzie bouw waarbij alles gelijkvloers is, een tuin, een veranda en ook nog eens een zwembad. 

Als alles volgens plan loopt, krijgen we de sleutel in mei. Misschien geen zwemweer meer, maar die eerste dag ga ik er toch in! Lol




2 opmerkingen:

  1. Ooooh proficiat! Chic zeg! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat mooi!!!! En wat groot. Veel geluk alvast in jullie nieuwe woonst.

    Hoe zit het eigenlijk met het huis in Arendonk? Verkocht en nu weer een bordje te koop.

    Grtjes Liana

    BeantwoordenVerwijderen