vrijdag 1 oktober 2021

Wuddina

 Voor we uit Kimba vertrokken, deden we eerst een lokale wandeling.
Drie km heen en drie km terug naar een uitkijkpunt. Het was best een mooie en rustige wandeling, maar de ervaring werd verpest door zwermen van vliegen. Ze hingen als een doodirritante wolk rondom ons en genieten van het uitzicht was er niet echt bij. De laatste tientallen meters naar onze motorhome deden we een snelle sprint, in de hoop de beesten achter ons te laten en niet mee binnen te nemen!

 Onze eerste stop was vlakbij, The Big Galah, want deze stond nog in Kimba zelf.
Het was een van de mooiere big things die we al gezien hebben en een heel populaire ook, want er waren best veel toeristen. Er was ook een souvenirswinkeltje dat in grote letters beweerde dat Kimba perfect in het midden lag tussen de oostkust en westkust en dat het dus de ideale plaats was een souvenirtje te kopen. Als je van kust naar kust rijdt misschien, voor ons was het nu niet van toepassing.

 De tank nog vol diesel gooien en dan waren we weer onderweg.
We hadden nog last van wegenwerken, maar verder ging het vlotjes. Het landschap was vooral landbouw, maar veel dorpjes waren er helemaal niet.
Onderweg stopten we nog voor een boterham op een typische stoffige picknickplaats langs de kant van de weg. We bleven wijselijk binnen, want we zagen de vliegen buiten al rondzoeven. Dat is nu eenmaal het nadeel van een zonnige dag.

 De camping die ik in gedachte had gehad, had ik niet kunnen reserveren (misschien wel als ik wat vaker had geprobeerd, maar soit) dus het was even spannend, maar er was plek zat.
Er is hier een zwembad! Niet verwarmd, dus ijskoud, maar de kinderen hebben er toch lol in gehad. Voor de rest is het hier heel rustig en er zijn vooral werkmensen die hier verblijven in het motel.

 Internet is hier nog steeds onbestaande, dus ik zit hier weer braaf offline een blogje te typen, geen idee wanneer het ooit online komt. Lol
Op afgelegen plaatsen is er maar 1 internetprovider - als er al een is - en dat is Telstra. Die houden een soort monopolie van 'internet buiten de steden'. Wij zijn er niet bij en dus hebben we niks. Helaas!



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten