maandag 4 oktober 2021

Coffin Bay

 In de ochtend verklaarden de jongens dat ze samen op zoek gingen naar het springkussen. Op het plannetje van de camping hadden ze gezien dat er een was, alleen wel helemaal aan de andere kant van het park. Prima dan, maar tot mijn stomme verbazing waren ze na een paar minuten alweer terug. Ik vroeg of er iets mis was en Jonathan zei van niet, maar ze wisten niet hoe laat het was, dus ze konden maar beter terugkomen of wij vertrokken misschien zonder hen.
De kinderen hebben niet echt een hoge dunk van ons, zo blijkt.

Vandaag stond er geen enkel big thing op het progamma, enkel een rit naar Coffin Bay.
We stopten onderweg een keer aan Venus Bay, zomaar. Het was er mooi, maar het waaide nogal hard.
Tegen de middag stopten we in Elliston om te tanken en iets lekkers te halen. Het was een feestdag - Labour Day - maar toch waren er enkele dingen open. Er was een bakker waar we iets lekkers haalden en die lag naast een winkeltje dat een groot bord had met daarop "FRIENDLY GROCERY". Goh, wat een geluk dat we deze hadden en niet de onvriendelijke van de andere kant van het dorp!

Wouter ging even met Benjamin en Joachim naar de openbare toiletten (die zijn hier doorgaans heel proper - en ik bedoel het niet eens sarcastisch) en daar vonden ze een soort beeld van een grote vogel in een boom. Het was dus toch niet waar, zei Joachim, er was wel een Big Thing deze dag...! Nou vooruit dan. :-)

Toen we nog later pauze hielden op een stoffige picknickplaats naast de snelweg, zat daar om een of andere reden een grote teddybeer in een boom. Misschien met een geo cache, wie weet, alleen hadden we geen internet om het na te kijken en de beer was nogal smerig om aan te raken.
Maar terug een big thing, volgens de kinderen.

In de namiddag arriveerden we dan aan het nationaal park aan Coffin Bay en reden we naar onze camping, gelegen in het natuurgebied van Yangie Bay. Er stond nog volk, maar helemaal verspreid, dus het was erg rustig.
Toen we vorig jaar op vakantie waren in Port Lincoln waren we daar al eens komen wandelen, dus we kenden het een beetje. We deden er een kort lusje van 2km, want er zaten helaas veel vliegen en die werken nogal op de zenuwen.

Gelukkig zaten er ook grote beestjes, we hebben er heel wat kangoeroes gezien!
Toen we binnen zaten te eten, kwam er eentje snuffelen aan de autootjes van de jongens (heb ik een filmpje van) wat ze hilarisch vonden en later kwam er nog een koppeltje grazen waarvan de mama een kleine joey in haar buidel had (heb ik ook een filmpje van, jaja).
Dus die kangoeroes maakten wel wat goed. :-)
De sterren trouwens ook. Het stuk hemel dat niet bewolkt was, was bezaaid met sterren!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten