dinsdag 28 september 2021

Peterborough

 Een stel jongeren vond het nodig om rond middernacht met een basketbal te gaan rondlopen en een oudere heer vond het om half zeven 's morgens nodig zijn grote bus te gaan verplaatsen, dus al met al kon de nachtrust wel wat beter.

We hadden vandaag maar 1 echte halte en dat was The Big Miner in Kapunda.
We hadden hem vlot gevonden en er lag een geo cache praktisch aan zijn voeten, dus dat was natuurlijk leuk. Er stonden een hoop informatiebordjes en kennelijk was in Kapunda de eerste commerci-ele mijn te vinden. Koper hadden ze. De mijn was nu verlaten, maar volgens de informatiebordjes konden we hem nog bezichtigen en dus besloten we dat te doen.

Er bleek een wandeling van 1,5km rondom de oude mijn te zijn met enkele ru-ines errond. Alles dateerde van eind negentiende eeuw, wat naar Aussie normen dus stokoud erfgoed is. Volgens de bordjes was het leven toen niet simpel en toen de kinderen te weten kwamen hoe het voor kinderen vroeger daar in die mijn was, konden ze tijdelijk beter leven met hun eigen prangende levensproblemen (namelijk de beperkte houdbaarheid van de batterijen in hun gameconsoles).
Er lagen meerdere geo caches op het circuit, het blijft echt leuk hoe die dingen gewoon overal liggen, en we vonden ze nog allemaal ook.

Intussen was het al middag en we besloten om in Kapunda zelf dan maar te lunchen.

 Daarna reden we door naar Peterborough waar we vorig jaar ook gepasseerd zijn, maar deze keer bleven we overnachten. De gemeente bood gratis een veld aan en daar reden we heen. Het was niet meer dan dat, een veld, maar het was er erg ruim en heel rustig. Deze keer hielden we het niet helemaal droog met ook een kort onweer 's avonds, maar verder was het de hele nacht heerlijk stil en kalm.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten