woensdag 1 september 2021

daar is de lente, daar is de zon!

 De eerste dag van september en de lente is daar!

Ik dacht vroeger altijd dat de winter nu eenmaal koud moest zijn om meer van de lente te kunnen genieten, maar door hier te leven heb ik bijgeleerd. Ook na een milde winter is de komst van de lente iets om naar uit te kijken!!

Het zal goed zijn als de mannen terug een korte broek kunnen dragen op school, want Jonathan en Joachim doen al hun broeken stuk aan de knie. Nu aan het eind van de winter zijn dat lappen op lappen door al die herstellingen. En dat mag dan geen grappige of fancy knielap zijn, want het is nu eenmaal een uniformbroek voor school en ik geraak stilaan door de 'navy blue' lappen. Ik kijk dus uit naar hogere temperaturen!!

Voorlopig geen klagen, want het weer speelt het spelletje van de lente helemaal mee. Vandaag hadden we een zonnige 26 graden en voor morgen wordt er 30 graden voorspeld!
Een voorproefje maar, want nadien zakken we terug naar 16 graden. Een winterprik heet dat, haha!

Ik heb wat statistieken opgezocht voor de Aussie winter die we hier hadden en ik heb er gevonden. South Australia is natuurlijk groot, maar er zijn cijfers voor Parafield Airport en dat ligt hier om de hoek.
Gemiddelde maximale temperatuur voor juni-juli-augustus 2021 was 16.6 graden en gemiddelde minimumtemperatuur 7.2 graden. Dat schijnt iets hoger te liggen dan gemiddeld en is in ieder geval geen reden tot klagen. 
South Australia is over het algemeen kurkdroog, maar deze winter heeft het goed geregend - al blijft onze winter droger dan een Belgische zomer.

En het is grappig hoe dat gaat, maar het is gewoon realiteit. Elke winter wordt hier gevoelsmatig kouder en elke zomer is gevoelsmatig normaler. :-)
We wachten dus nog even met de donsdekens/mutsen/handschoenen/elektrisch deken weg te leggen totdat het ECHT goed weer is. :-)



1 opmerking:

  1. Ook al maken we misschien veel mopjes over jullie weer, en omgekeerde seizoenen, maar dit blijft zo raar om te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen