maandag 5 juli 2021

zangloos feestje en vakantiekoekjes

 Het is hier schoolvakantie! Het jaar is halfweg en het schooljaar is halfweg en dus hebben de kinderen en ik twee weekjes vrij.

Zondagavond had Jonathan zijn verjaardagsfeestje en dat was spannend tot het einde of dat kon doorgaan, want er waren extra COVID- maatregelen van kracht. De deltavariant waart rond in het land en hier in South Australia hadden we 1 besmet gezin en dus moesten enkele maatregelen in acht genomen worden. 
Het stelde niet zoveel voor, maar je weet nooit en van het ene moment op het andere durven ze alles op slot te gooien.
Jonathan zijn feestje kon echter doorgaan!... met 1 belangrijke opmerking: er mocht niet gezongen worden. Zingen in een gesloten ruimte was voorlopig niet meer toegelaten.

Zijn feestje was in Inflatable World, een grote sporthal vol springkastelen in alle vormen en maten. Er was geen limiet op het aantal genodigden, er mocht samen gegeten worden, geknuffeld, gesprongen, gegild... etc... maar NIET gezongen.
Bij het aanmelden werd expliciet herhaald om geen Happy Birthday te zingen, ze zouden een liedje doen over de speakers. Vooruit dan.

En zo geschiede.
Er waren drie verjaardagsfeestjes aan de gang en op de afgesproken tijd werd omgeroepen terug aan tafel te gaan zitten en voorgesteld om de taart boven te halen. Nog even herhalen dat klappen was toegestaan, maar zingen niet, en daar werd Happy Birthday gespeeld over de speakers.
Iedereen klapte braaf mee en niemand zong. Daarna kon Jonathan de kaarsjes uitblazen.

Ik weet niet hoe ik dat later moet gaan uitleggen als ik ooit gezegend ben met kleinkinderen. Hoe de wereld was in 2021 in het land Down Under.

Eender hoe, het was een geslaagd feestje!

Vandaag - maandag - ging Wouter gewoon werken en werd het dus een mama-dagje.
We gingen eerst naar een zwemclub kijken want ik wil de kinderen op zwemles hebben. Vervolgens brachten we een bezoekje naar de kapper en daarna was het tijd om koekjes en cupcakes te maken!!

Een geslaagde start van de vakantie! :-)





(en vandaag zijn de extra maatregelen opgeheven dus zingen mag weer)


1 opmerking:

  1. Bram moest heel hard lachen omdat ik zei dat hij niet mocht zingen. Wat een rare regel. Wij hebben met heel de groep voor jullie allemaal gezongen. En de koekjes zien er ook heel lekker uit. De jongens worden groot. Benieuwd wanneer ze bram gaan voorbij steken. Dikke knuffel. Bram

    BeantwoordenVerwijderen