vrijdag 12 februari 2021

The Dry

 Ik ben met twee collega's naar de film geweest, naar The Dry. Dat doet waarschijnlijk niet zoveel belletjes rinkelen want het is een Australische film. Wie wil kan er hier wat over bijlezen.

Mijn ene collega is van India, later Canada en mijn andere collega is van Nederland en we hebben alle drie met onze migratieachtergrond met heel veel plezier naar die Aussie film gekeken!!
Het is toch weer iets anders dan de typische Amerikaanse blockbuster.

In deze film reden ze tenminste aan de JUISTE kant van de weg! Geen verwarring over iemand die instapt en dan ineens niet of ineens wel de chauffeur blijkt.

Het Aussie accent, heel herkenbaar en heel makkelijk te volgen.

De stoffige eenbaansweg die DE snelweg is. Helemaal herkenbaar.

Droogte is een thema in de film. Dorre planten en droge rivierbeddingen. Yes, wij voelen ons helemaal thuis. Eindeloze landschappen en een huis elke vierkante kilometer. Kennen we.

Het verhaal speelt zich af in een achterlijk outbackdorp. Een politieagent. Een school met alle kinderen in een klas. Een dokter die tegelijk de apotheek uitbaat. Een hotel dat ineens het dorpscafe EN het dorpsrestaurant is en waar natuurlijk ook pookies staan (slotmachines). Een dorp heeft hier nog eerder pookies dan een zendmast.

En dan de dramatiek op het einde van de film, de grote finale. De slechterik is ontmaskerd en gaat zelfmoord plegen door zichzelf in brand te steken middenin een bos. Dat is dus ineens MASSAMOORD want het schooltje is daar vlakbij en alles is zo droog dat een kleine vonk de hele streek in lichterlaaie zet.
De protagonist voorkomt natuurlijk dit grote leed en wordt nadien als een held onthaald door de ternauwernood ontsnapte dorpelingen. Er was amper een vlammetje, maar toch.... iedereen gered!!
Ik vond dit ook zo'n typisch Aussie situatie.
We hebben er nogal mee gelachen.


Er was maar 1 ding dat totaal niet klopte en compleet ondenkbaar is in dit kangoeroeland.
Af en toe kwamen de kinderen van het schooltje in beeld als figuranten en natuurlijk hadden ze daar een schooluniform. Alle scholen hebben immers een schooluniform. Alleen was een hoed verrassend genoeg geen deel van het uniform, want alle kinderen hadden een ander hoedje op. Erger nog, sommige kinderen hadden een PET op!

Dat kan dus absoluut NIET, petten zijn uit den boze. Zeker op een overheidsschool zijn petten niet toegelaten. Ze beschermen onvoldoende, je moet een hoed met een brede rand dragen.

Dus dat was een flinke misser, maar verder is het een leuke film.


The Dry - alleen daar heen om een beetje Australische sfeer te snuiven!!


2 opmerkingen:

  1. Euhm, heb je nu net niet heel de plot verklapt? Dus ik ga niet meer kijken. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah nee, ik had toch niet gezegd dat de politieman uiteindelijk de moordenaar bleek te zijn?

      Verwijderen