dinsdag 17 december 2019

feeling hot hot hot

We hebben hier al af en toe een hete dag gehad deze zomer, maar nu zitten we echt in onze eerste hittegolf. Meerdere dagen boven de 40 graden - het is heet!
Ik doe mijn best mijn plantjes in de tuin allemaal in leven te houden maar het is met lood in de schoenen, want binnenkort zijn we twee weken op verlof en nadien is alles waarschijnlijk morsdood. De grond is hier al wekenlang kurkdroog en alles kleurt bruin. Je kunt perfect de reikwijdte zien van de gemeentelijke sproeiers.

Ons mannen hadden alle drie een schitterend rapport. Het is knap om te zien dat ze zo goed mee kunnen in het gewone onderwijs. De laatste week van het schooljaar hadden we trouwens telefoon gekregen van de school om ons uit te nodigen op de laatste schoolbijeenkomst van het jaar. Er werden certificaten uitgereikt en Benjamin kreeg er eentje voor 'academic excellence' en daarom waren wij als ouder uitgenodigd om te komen kijken. Ja, wij waren trots hoor!

De kinderen kennen ook hun nieuwe klas en juf al. Jonathan was blij want die gaat naar een andere juf (wij ook blij - want de juf van dit jaar kon nogal overdrijven met huiswerk), Benjamin blij want die blijft bij dezelfde juf en Joachim blij gewoon omdat hij naar de school van de broers mag!
We waren iets minder blij met een brief van de overheid met de berekening van de schoolkosten voor 2020 voor ons als tijdelijke visumhouders. Dat is toch een duur grapje zulle.

Hobby's lopen op hun eind. Taikwondo zit erop. Benjamin zit in een theatergroep en hij had gisteren zijn eindejaarsvoorstelling (wij als volledig objectieve ouders vonden dat hij het schitterend deed). Het orkest van Playford stopt met repeteren en voor de Redbacks is er nog een optreden te gaan voor die ook een zomerstop houden. Zes kerstparades achter de rug en twee Christmas carols (ik weet niet hoe ik dat in het Nederlands kan zetten) gespeeld. Een carol in de hitte geblazen en een kerstparade helemaal doorweekt van de regen - en de rest daartussenin.

Ik blijf nog werken tot 9 januari - dan gaan we met vakantie.
Wouter zit nu dus even thuis met de drie apen. Veilig binnen met de airco op volle toeren. :-)



The redbacks na de kerstparade in Adelaide City.



1 opmerking:

  1. Gevechtssport! Theater! Potverdikke, de tante is trots hier. ;) Proficiat ook met de goede resultaten!!!! Ik heb hier een plant miserie aangedaan door hem buiten in de koude te laten staan. Kapot gevroren.... Veel plezier in de vakantie!!!

    BeantwoordenVerwijderen