zondag 15 september 2019

lentewandeling

De lente is duidelijk in het land!
Dit weekend schoten de temperaturen ineens de hoogte in, over de 25 graden. Ikke gelukkig, de kinderen gelukkig, Wouter aan het zuchten. :-D

Het was hoog tijd nog eens de beentjes in te smeren (letterlijk) en te gaan hiken. Zaterdag had ik een picknick voorbereid en 's middags zijn we dan vertrokken.
Ik had nog een 'nieuw' nationaal park ontdekt op 25 minuten rijden (aan nationale parken echt geen gebrek hier) en daar hebben we dan gepicknickt en nadien een lus van 6.2km gewandeld.

We hebben een hoop hagedisjes gezien, Aussie vogels, kikkers, meerdere koala's en (mits een beetje geduld) ook kangoeroes. De eerste kangoeroe die we vonden zat helemaal bovenop een heuvel dus we waren al een beetje teleurgesteld, maar twee kilometer verder sprongen meerdere exemplaren over onze wandelweg - dus geen klagen!

Joachim was ook content want hij heeft op zijn kamer een kalender met picto's zodat hij weet welke dagen hij naar school gaat en welke dagen hij thuis is. Op de dag van zaterdag had hij een keer een sticker geplakt met een koala. Dus dat klopte mooi vandaag, op zaterdag koala's kijken!
(op zondag plakt een sticker met een penguin - da's iets lastiger)










2 opmerkingen:

  1. Wat die pinguin betreft: jullie zitten tenminste al aan de juiste kant van de aardbol. Moet toch doenbaar zijn dan? 😂

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We hebben er al gezien, maar dat is wel even rijden van hieruit. Al zullen de Aussies het waarschijnlijk wel 'dichtbij' vinden.

      Verwijderen