donderdag 3 januari 2019

oud en nieuw

Dit jaar hebben we oud en nieuw gevierd op het strand van Semaphore. Nu ja, niet 100% want om 22u30 waren we alweer thuis.
Aussies zijn dol op kinderen en dragen alle minderjarigen en jonge families hoog in het vaandel (zal wel iets met hun koloniale verleden te maken hebben) en daarom worden er op meerdere plaatsen vuurwerkshows gegeven om 21u of 21u30 speciaal voor de jonge helden.

Vorig jaar zaten we in Glenelg, maar nu is Semaphore dichterbij voor ons en dus trokken we daarheen na ons avondeten. We hoefden niet overdreven te zoeken naar een parkeerplaats, maar moesten achteraf wel zoeken naar de auto tussen al de rest. We hadden dus niet veel later moeten komen.
De jongens hadden een verbod gekregen om in de zee te gaan (we hadden geen handdoeken of reservekleren meegenomen), maar amuseerden zich prima op het strand. Ze bouwden met hun drietjes een enorm zandkastelencomplex versierd met schelpen (handig, dan moesten die niet mee naar huis) dat op den duur helaas zo groot werd dat passanten het niet meer opmerkten.
Om 20u30 ging de zon onder en werd het stilaan donker. We aten koekjes en zanderige chips en de kinderen amuseerden zich met lichtgevende armbandjes.






Om 21u30 was er dan vuurwerk!
Het was een heel spektakel, zeker de moeite.

Achteraf natuurlijk terug naar huis en op tijd de bedjes in.
De volgende dag zijn we in de namiddag nog eens teruggereden om WEL te gaan zwemmen!

Waar we 31 december 2019 zullen zijn is een onbekend gegeven. Het was de moeite op Semaphore beach, dus in principe is dat voor herhaling vatbaar. :-)

2018 was hier een topjaar - laat ons voor 2019 hetzelfde hopen!!!



1 opmerking: