zondag 4 maart 2018

vroem! vroem! zoeffff!

Vandaag hebben we weer iets nieuws gedaan want we hebben kennis gemaakt met de wereld van de autoraces!

De stad staat toch al overhoop met Adelaide Fringe dus kon er gerust nog een festiviteit bij en dit weekend is er dan de Adelaide 500. Een straatrace!

Het maakt begot veel lawaai zo'n race dus het was geen overbodige luxe dat we van te voren een pak oordopjes gekocht hadden. Er waren tickets in alle vormen en maten voor alle mogelijke zitplaatsen, maar we kozen gewoon algemene toegang. Dat betekende dat we wel alles konden zien, maar niet konden zitten. De jongens waren toch niet van plan om altijd op een plaats te blijven, dus dat maakte niet uit.



Rondom en binnenin het circuit was er dan een hoop randanimatie. Auto's om te bekijken. Veeeeel auto's om te bekijken. Heeeeeeel veel auto's om te bekijken. Ook motors en zelfs een paar boten.
Ik heb echt een stuk of honderd foto's van Jonathan met een auto... Elk ding met wielen moest erop.



Het leger was ook aanwezig met een aantal voertuigen om te bewonderen. Er was ook een grote vrachtwagen waar je je ineens kon inschrijven als je interesse had om bij het leger te gaan, haha.



Op zeker moment liet ook de luchtmacht zich zien.


Tussendoor stonden er een paar kermisattracties, waaronder deze Aussie schietkraam.... shoot the 'roos'


Voor kinderen was er een hoop gratis randanimatie (ze mochten trouwens ook gratis binnen, altijd handig) zoals draaimolens, glijbanen en springkastelen. Het was niet eens zo druk, dus het aanschuiven was heel beperkt.




En plots waren we in Radiator Springs en stond daar de enige en echte Bliksem McQueen!!!
Ik heb ook heeeeel veel jeugd en volwassenen daar foto's en selfies zien nemen... :-D




Ook de enige echte Hot Wheels had een stand... Ons jongens maar kwijlen...




We waren net op weg naar huis toen er nog een straaljager in de lucht kunstjes kwam doen. Jongens, dat was ook goed om acute gehoorschade van te krijgen.


En op weg naar het station kwamen we dan nog een dame tegen die een overvloed aan bellen produceerde, dus daar moesten we natuurlijk ook nog even bij stoppen want aaaaal die bellen moesten stuk.




Een geslaagde dag tussen het verbrande rubber!!

1 opmerking:

  1. Voor de jongens een geweldige! dag. Vooral Lighting McQueen en de hotwheels. Daar dromen kinderen alleen maar van om dat in het echt te zien. Super.
    Grtjes Liana

    BeantwoordenVerwijderen